NanoStation Loco M2 Kurulumu ve İlk Ayarlar Resimli Anlatım

Linux

Destek Ekibi!
Yönetici
Administrator
Katılım
11 Nis 2014
Mesajlar
303
Tepkime puanı
19
Puanları
18
Şimdi yazıma başlamadan öncelikle eğer Ubiquiti cihazlarını keşfettiyseniz kablosuz konusunda bir basamak yukarı çıkmışsınız demektir. Bu nedenle tekrar tekrar bilgisayara ip verme vs konularını anlatmayacağım. Direkt cihazın kurulumu ile ilgili teknik ayarları ve bilinmesi gerekenleri anlatacağım. Anlatımı resimler üzerinden yapacağım için resimlere iyi bakmanızı rica ediyorum. Bir diğer önemli konuysa bu cihaz şu an benim aktif olarak kullandığım cihazlardan birisi ve şu an gayet stabil olarak çalışıyor.

attachment.php

Cihazımızın giriş ekranı bu şekilde. default olarak ubnt kullanıcı ismi ve ubnt şifresi ile geliyor. Bu bilgileri yazdıktan sonra ana ekrana düşüyorsunuz. Cihazın Türkçe arayüzü mevcut ancak bir basamak üst seviye bir cihaz olması nedeniyle ayarları biraz karmaşık gelebilir. Cihazın dilini üst menüde yer alan System bölümüne tıklayarak dil seçimi bölümünden yapabilirsiniz.
attachment.php

Bu ekran cihazın ana bilgi ekranı. Burada cihaz ile ilgili kısa bilgileri alabilir alt kısımdaki linklere tıklayarak ilgili bölümlerin dökümlerine ulaşabilirsiniz.
attachment.php

Üst menülerden sırayla gidecek olursak en soldaki kamera resimlerine benzer simgelerin olduğu menüye tıklıyoruz ve karşımıza yukarıdaki ekrana benzer bir ekran çıkıyor.Bu ekranda dikkat etmemiz gereken kısım Airmax bölümü ve AirView bölümüdür.

Airmax modu: Airos sistemi kullanan cihazlar arasında daha sağlam bir bağlantı yapılması için geliştirilmiş bir sistemdir. Bu bölümü aktif hale getirdiğinizde cihaz sadece airos cihazlar ile bağlantı kurabilecektir.

AirView Portu: Airmax modu açık olduğunda karşı cihaz ile aynı portu yazmanız gerekmektedir.

Uzun Mesafe PtP Link Modu: Bu ayar default olarak açıktır ve link bağlantıları yapacağımız için açık olması gerekmektedir.

AirSelect: Bu bölümde yine Airmax ile bağlantılıdır. Airmax kullanmıyorsak kapalı bırakılmalıdır.

Ben bağlantı olarak Tp-link ile link attığım için air modlarını malesef kullanamıyorum. Bu nedenle iyi kötü yorumlarda bulunamıyacağım.


attachment.php


Yukarı menüden Wireless bölümüne tıkladıktan sonra karşımıza gelen ekran resimdeki gibi olmalıdır. Burdaki ayarların birçoğu diğer cihazlardan aşina olduğumuz bilinen ayarlar. Burada sadece kafa karıştırabilecek ayarları sizler için paylaşıyorum.

Kablosuz Çalışma Modu: Bu bölümde dikkat ederseniz 3 seçenek mevcuttur.

1. seçenek olan İstasyon seçeneğinde cihazımızın interneti kablosuz olarak alacak ve kablolu olarak dağıtacaktır.
2. seçenekte olan Erişim Noktası seçeneğinde tam tersi olarak kablolu olarak aldığı interneti kablosuz olarak dağıtacaktır.
3. seçenek olan Erişim Noktası - Tekrarlayıcı bölümündeyse cihazımız kablolu aldığı interneti veya kablosuz aldığı interneti hem kablolu hemde kablosuz dağıtacaktır.

Ben kendi cihazıma ve diğer acces pointim ile bağlantı kurduğumdan dolayı 3. seçenek olan Erişim Noktası - Tekrarlayıcı bölümünü seçiyorum. Bu bölümde WDS eşleri bölümüne bağlantı kurmak istediğimiz cihazların mac adreslerini yazıyoruz. Karşı cihazların şifrelerini alt kısımdaki Kablosuz Ağ Güvenliği kısmından düzenleyebilirsiniz. Bu bölümde yazacağınız şifre hem karşı cihazın şifresi olacaktır hemde kendi cihazınızın kablosuz şifresi olacaktır.

Biz bu bölümden kendimize uygun olan ayarları yaptıktan sonra alt kısımdaki Frekans, MHz: bölümüne geçiş yapıyoruz.

Frekans, MHz: Bu bölüm aslında bildiğimiz kanal seçme bölümü. 2412 klasik olarak 1. kanala denk geliyor siz bu sıradan takip ederek istediğiniz kanalı seçebilirsiniz.

Çıkış Gücü: Bu bölümü sonuna kadar açarak cihazımızı en yüksek güçte kullanıyoruz.

Bunun dışındaki bölümleri resimdeki gibi yapabilirsiniz. Bu bölümden sonra yukarıdaki menüden Network bölümüne tıklıyoruz ve aşağıdaki ekranı görüyoruz.
attachment.php


Network bölümünde dikkat etmemiz gereken tek nokta bulunmaktadır. Cihazımızın ip adresinin tanımlandığı kısmı doğru yapılandırmamız gerekmektedir. Resimdeki örneğe bakarsanız ben kendi cihazımızı 192.168.2.4 adresinde çalıştırıyorum. Bu ayarları yaptıktan sonra yukarıda menüden Advanced bölümüne tıklıyoruz aşağıdaki ekranı görüyoruz.
attachment.php


Bu ekran ayrıntılı kablosuz ayarlarını yaptığımız bölümdür. Genel olarak birçok ayarı standart olarak gelmektedir. Burda dikkat edeceğiniz nokta mesafe bölümündeki Otomatik Ayarla seçeneğini sakın kaldırmayın. Çünkü cihaz karşı cihazların gücüne ve mesafesine göre bu değerleri en uygun haliyle kendisi ayarlamaktadır. Bu ayarları yaptıktan sonra yukarı menüden Services kısmına tıklıyoruz ve aşağıdaki ekranı görüyoruz.

attachment.php


Bu ekranda öncelikle yapmanız gereken ayar Ping Watchdog kısmıdır. Bu bölümün mantığını size kısaca anlatacak olursam. Belirlediğimiz ip adresine belirli aralıklarla ping atılır ve belirlediğimiz sayı kadar yanıt alınamazsa cihaz yeniden başlatılır. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi ben ping süresini 300 saniye verdim ve 3 pingden sonra cihazı yeniden başlat dedim. Cihazım modeme 5 dakika aralıklarla ping atacak ve 3 defa ping yanıtı alamazsa cihazı yeniden başlatacaktır.

WebServer bölümündeki Etkin seçeneği aktif olmak zorundadır hatayla kapatırsanız cihazınıza sadece ssh üzerinden ulaşabilirsiniz. SSH server bölümünüde kapatırsanız cihazınızı resetlemeden tekrar ayarlarını yapamazsınız.

Cihazımızın basit şekilde kurulum ve ilk ayarları bu kadar. Tabiki cihazın ayrıntılı şekilde kurulum ayarları ve ince ayarları mevcut ancak en ideal şekilde cihazı başlangıç seviyesinde çalıştırmak için bu ayarları yapmamız gerekmektedir. Cihaz ile ilgili yorumlarınızı konu altından yazarsanız diğer ziyaretçilerimize fikir vermiş olursunuz. Cihaz ile ilgili sorunlarınızı yazarsanız iyi kötü yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    10.5 KB · Görüntüleme: 564
  • 2.jpg
    2.jpg
    101.1 KB · Görüntüleme: 289
  • 3.jpg
    3.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 289
  • 4.jpg
    4.jpg
    76.9 KB · Görüntüleme: 288
  • 5.jpg
    5.jpg
    59.6 KB · Görüntüleme: 288
  • 6.jpg
    6.jpg
    63.7 KB · Görüntüleme: 284
  • 7.jpg
    7.jpg
    61.7 KB · Görüntüleme: 285

Linux

Destek Ekibi!
Yönetici
Administrator
Katılım
11 Nis 2014
Mesajlar
303
Tepkime puanı
19
Puanları
18
[MENTION=1074865]hyffae[/MENTION] hocam konuya burdan devam edebiliriz iyi geceler diliyorum.
 

urhan

Kablosuz İnternet
Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Hocam ben internetlei taratırdığımda kanallarmı uyumuşuyor noluyorsa hiçbirine bağlanamıyorum seçme işareti yok sadece isimleri gözükyor
 

enderkpn

Kablosuz İnternet
Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Haz 2017
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
hocam ben nanostation loco m2 cihazını modeme bağladım ve çatıya monte ettim amacım 50 mt mesafedeki yere interneti gönderebilmek ancak cihaz wifi dağıtmıyor galiba hiçbir cihazdan göremiyorum ve sinyal ışıklayı yanmıyor yalnızca power ve lan ışığı yanıyor wifi bağlanmadanda arayüze giremiyorum napabilirim ?
 

onceirade

Kablosuz İnternet
Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Şub 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sayın admin ben loco m2 kullanıyorum istasyon modunda kurulum yapıyorum.Ancak sadece vireles kısmından tarama yapıp alacağım modemi seçiyorum bu kadar başka da bir ayarlama yapmıyorum.
Cihaz bu şekilde işimi rahat görüyordu internet aldığım modem 300 mt mesafede sadece ttnetin vermiş olduğu modem bir senedir bu şekilde kullanıyorum. Ama son bir aydır bağlantı 4-5 saniyede bir kopuyor geliyor devamlı bu şekilde bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 

E-Dünyanın Kablosuz İnternet Hizmetleri Donanım Günlüğüne Hoşgeldiniz.

KablosuzNet Hakkında!

Kablosuz İnternet 🇹🇷 Destek Forumu, Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir."Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

KablosuzNet Bilgilendirme!

Kablosuz İnternet 🇹🇷 Destek Forumunda, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek, Tüm Yasal Sorumluluk 'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!

Üst