Microsoft; Windows 10 Hakkında Herşey

R

ReptiLe

Ziyaretci
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'a dair detaylar ve sızıntılar gelmeye devam ediyor.
Microsoft, geçtiğimiz aylarda büyük bir sürprizle Windows 9'u atlayarak Windows 10 işletim sistemini tanıtmıştı. Microsoft'un bilgisayarları,

tabletleri ve telefonları kapsayacak olan tek işletim sistemi Windows 10, kullanıcıların çok beğendiği Windows 7 işletim sistemine önemli ölçüde benziyor. Microsoft'un Windows 10 üzerindeki çalışmaları ise hala sürüyor ve firma işletim sisteminin yeni bir ön izleme sürümü üzerinde çalışıyor.

Eğer Microsoft'un bu çalışmalarını ve değişikliklerini merak ediyorsanız size iyi bir haberimiz var. Bugün işletim sisteminin 9901 numaralı yeni sürümü sızdırıldı. Yeni sürümün en büyük yeniliği ise Cortana olarak gözüküyor. Windows Phone platformunun kişisel asistanı Cortana, Windows 10 kullanıcılarına da yardımcı olacak.

Öte yandan sızan videoda Xbox uygulaması da gözüküyor. Bütün Xbox ekosistemine giriş kapısı işlevi gören bu uygulama başarılara, arkadaş listesine, aktivite kaynaklarına ve Mağaza'ya erişim imkanı veriyor. Bunun yanı sıra Microsoft, klasik Denetim Masası aracını kaldırıp yerine Ayarlar uygulamasını getirmeyi planlıyor. Ayarlar uygulamasının tasarımının Denetim Masası'na benzediğini de belirtelim.

Aşağıdaki WinBeta tarafından yayınlanan videoda Windows 10'un 9901 numaralı sürümüne dair tüm detayları görebilirsiniz.
[video=youtube;vEbiHIFTqIE]https://www.youtube.com/watch?v=vEbiHIFTqIE[/video]​



Microsoft, Çarşamba gecesi Redmond’daki genel merkezinde Windows 10’a dair detayların verildiği bir tüketici bilgilendirme organizasyonu düzenledi. Windows 10’un satışa çıkacağı tarih henüz belli değil ama, şirket yetkilileri 2015 yılı içinde piyasaya sürüleceğinin sözünü verdi.


Microsoft Windows 10 İşletim Sistemi Hakkında HERŞEY !!!

Windows 10 ve Microsoft’un yeni ürünleri, piyasada ve kullanıcılarda ciddi bir heyecan yarattı. Tanıtılan yeni ürünler ile teknoloji daha da kişiselleşiyor. Artırılmış gerçeklik cihazı HoloLens ve Spartan adlı tarayıcının da tanıtıldığı duyuruda hem kullanıcıları, hem de piyasayı
heyecanlandıran detaylar vardı. Şirket bu yenilikler sayesinde kullanıcılar nezdindeki "beyaz yakalı, iş odaklı, sıkıcı" görüntüsünü değiştirmeyi başaracak gibi görünüyor.


Windows 10, kullanıcıların merkeze yerleştiği daha kişisel bir teknoloji çağının başlangıcını oluşturuyor. Günümüzde kullanıcılara aynı anda birden fazla cihaz üzerinden eşzamanlı, tutarlı ve benzer deneyimi, mobil teknolojiler doğrultusunda sunmak önem taşıyor. Bu doğrultuda, Windows 10’un ikinci bilgilendirme toplantısında aşağıdaki yeni özellikler kullanıcılarla paylaşıldı:
-------

Microsoft Windows 10'a Dair Özellikler...

1. Windows 10, (1) Yıllık Lisanslı ve Ücretsiz Dağıtılacak
Konferansta konuşan Microsoft İşletim Sistemi Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson, Windows 8.1 veya Windows 7 kullanıcılarının Windows 10’u ücretsiz edinebileceklerini söyledi. Kampanyanın Windows Phone kullanıcıları için de geçerli olduğunu kaydeden Myerson, bir yılın ardından kullanıcıların bu haklarını kaybedeceklerini vurguladı.

2. Yıllara Meydan Okuyan; EFSANEVİ İnternet Explorer Tarih Oluyor..
Sıkıcılığından bıktığımız, ama bazen de kullanmaya mecbur olduğumuz Internet Explorer artık miadını dolduruyor. Internet Explorer yerine Spartan Tarayıcı Geliyor.. Google Chrome-vari olduğu söylenen Spartan’da, Chrome’un sayfaları işaretlemeye ve offline olarak okumaya yarayan Pocket uygulamasına benzer bir eklenti de bulunacak. Spartan'ın daha fazla güvenlik sunması da planlanıyor. Aynı zamanda Spartan üzerinde hem klavyeyle, hem de kalemle doğrudan not alma ve bunu arkadaşlarla kolayca paylaşma özelliği bulunacak.

3. Artırılmış gerçekliği uzaya taşıyan HoloLens’ler geliyor
Black Mirror dizisini andıran, bir yandan korkutup bir yandan da heyecanlandıran bir gelişme… Microsoft’un geliştirdiği HoloLens adlı artırılmış gerçeklik (augmented reality) gözlükleri, kullanıcıların gerçek hayatta holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi API içerecek. Windows 10 sayesinde evrensel uygulamalar hologram olarak çalışabilecek. Böylece, üç boyutlu hologramların fiziksel ortamda kullanılması da mümkün olacak.
Gözlükler hem günlük hayatta, hem de uzay araştırmalarında kullanılabilecek. NASA’yla anlaşan Microsoft, Mars gezegeninde yapılan araştırmalarda da bu gözlükten yararlanacak. HoloLens platformu, Oculus Rift ve Google Glass üzerinde de çalışabilecek.

4. Cortana PC’ye geliyor
Microsoft’un yapay zekaya sahip asistanı Cortana, PC’lere de geliyor. Tıpkı Apple’ın yapay zekaya sahip yardımcısı Siri gibi, Cortana da aynı anda pek çok internet sitesine göz gezdirerek, istediğimiz her konuda bize yardım edecek. Hem masaüstü bilgisayarlarda, hem de Spartan tarayıcıda çalışacak.

5. İşyerleri için dev tablet: Surface Hub
Microsoft, bu mega güncellemesinde işyerlerini de düşündü. Surface Hub adlı 84 inçlik bir tablet üreten Microsoft, bunların özellikle toplantı odalarında ve sunum yapılırken yararlı olacağını umuyor. Cihaz üzerindeki hareket sensörleri sayesinde, önünde duran kişinin hareketlerin algılayıp ekrana yansıtıyor. Windows’un tüm uygulamalarını kullanan cihaz, Skype’ı da destekliyor.

6. Windows 10 üzerinden Xbox Live’a da erişilebilecek
Bundan sonra hem Windows 10 üzerinden, hem de Xbox One oyun konsollarından, Xbox Live oyunlarına erişim sağlanabilecek. Oyun tutkunlarını birbirine bağlayacak Game DVR özelliği ile, oyuncular en iyi oyun anlarını kaydedebilecek ve yeni oyunları farklı cihazlar arasında arkadaşları ile paylaşabilecek. Oyuncular, mekan ve zamandan bağımsız olarak Xbox One konsollarından Windows 10 tabletlerine veya PC’lerine oyunlarını aktararak kendi PC’lerinden istedikleri an oynayabilecek.

7. Windows 10 ne zaman çıkacak bilmiyoruz
Bu biraz can sıkıcı bir durum tabii… Sen hem dünyayı ayağa kaldır, yıllar sonra über fantastik ürünlerle kullanıcıların aklını başından al, hem de neyi ne zaman satacağını açıklama… Windows 10 ne zaman çıkacak sorusunun cevabı ne yazık ki belirsiz. Tüketici bilgilendirme toplantısında, Windows 10’un “bu yılın sonlarına doğru” çıkacağı açıklandı. Muhtemelen Nisan ayında yapılacak “Windows Build” organizasyonunda, tarihler kesinleşmiş olur.




Cortana

Geçtiğimiz yıl ilk kez Windows Phone’da kullanıma sunulan kişisel dijital asistan Cortana, kullanıcıların hayatında katma değer yaratmak ve kolaylık sağlama hedefi ile artık Windows 10 kişisel bilgisayarlarında ve tabletlerinde de kullanıma sunulacak.

Cortana, kişilerin tercihlerini öğrenerek ilgili tavsiyeler, bilgiye hızlı erişim ve önemli hatırlatmalar sağlayan kişisel bir yardım aracı olarak öne çıkacak. Sesli ve yazılı iletişimi doğal ve kolay bir şekilde sunan Cortana, gelişmiş özellikleri sayesinde daha fazla güvenlik ve şeffaflık sağlayacak.

Project Spartan

Windows 10, aynı anda çalışma özelliği göz önünde bulundurularak tasarlanan “Project Spartan” kod adlı yeni bir tarayıcı içerecek. Tarayıcı, yerleşik olarak bulunan dâhili temel özellikler sayesinde daha fazla güvenlik ve daha iyi keşfetme olanağına sahip olacak. İster klavye, ister kalemle doğrudan not alma ve bunu arkadaşlarla kolayca paylaşma özelliği bulunan yeni tarayıcıda ayrıca, web yazılarının çevrimiçi ve çevrimdışı okunmasında kolaylık sağlayan yeni okuyucu formatı ve aranan içeriğin daha hızlı bulunması sağlayan Cortana entegrasyonu da olacak.

Xbox uygulaması

Oyun tutkunları ve geliştiricileri Windows 10 PC’lerinden ve Xbox One oyun konsollarından renkli Xbox Live oyunlarına erişim fırsatını yakalayacak. Dünyanın her yerinden milyonlarca oyun tutkununu birbirine bağlayacak Game DVR özelliği ile, oyuncular en iyi oyun anlarını kaydedebilecek ve yeni oyunları farklı cihazlar arasında arkadaşları ile paylaşabilecek. Oyuncular, mekan ve zamandan bağımsız olarak Xbox One konsollarından Windows 10 tabletlerine veya PC’lerine oyunlarını aktararak kendi PC’lerinden istedikleri an oynayabilecek.

Dokunmatik Office

Windows 10 Office universal uygulamaları tüm cihazlarda ‘dokunmatik’ bir deneyim sunacak. Dokunmatik özelliğe kavuşan, Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook kullanıcılara yeni kolaylıklar sunacak. Kullanıcılar, PowerPoint’te yeni imza özelliği ile kullanıcılar gerçek zamanlı not alabilecek Excel’de rahatlıkla çalışma tabloları oluşturabilecek ve güncelleyebilecekler.

Süreklilik (Continuum) modu

Windows 10 kullanıcıları 2’si 1 arada cihazlarda, klavye ile fare ve dokunmatik ile tablet kullanım arasında kolayca geçiş yapabilecekler.

Universal uygulamalar

Windows 10; Fotoğraflar, Videolar, Müzik, Haritalar, Kişiler Mesajlaşma, Posta ve Takvim için yeni ve birbiri ile uyumlu uygulama deneyimleri sunacak. OneDrive üzerinden senkronize edilen içerik ile kullanıcılar bir cihazda başladıkları çalışmalarını sorunsuz bir şekilde başka bir cihazda bitirebilecekler.


Microsoft HoloLens

Windows 10, dünyanın ilk holografik bilgi işlem platformu olarak, geliştiricilerin gerçek hayatta holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi API içerecek. Windows 10 sayesinde universal uygulamalar hologram olarak çalışabilecek. Böylece, üç boyutlu hologramların fiziksel ortamda kullanılması da mümkün olacak.

Microsoft Surface Hub

Windows 10, iş yerindeki ekiplerin paylaşımda bulunmasına, tasarımlar yapmasına ve birlikte yaratmasına yardım edecek yeni geniş ekranlı bir cihazla da beraber gelecek. Surface Hub, dahili kamera, sensör ve mikrofonlarla birlikte çok noktalı dokunma ve dijital mürekkep kullanımı gibi donanımsal yeniliklerle öne çıkacak.

Bununla birlikte, son teknoloji ürünü olan dijital beyaz tahta özelliği, anında uzak konferans görüşmesi, birden çok cihaz üzerinden paylaşım ve geniş ekranlı uygulamalar için güvenilir platform özellikleri sunacak. 55 inç ve 84 inç olmak üzere iki boyutta tasarlanan Surface Hub, ekiplerin daha verimli çalışmasını sağlayacak.



Sistem Gereksinimleri:

Kötü giden Windows 8 satışları sonrasında Windows 10 ile masaüstü ve mobil platformlarda taze bir başlangıç yapmak isteyen Microsoft, stratejilerini de geniş bir kapsama alanı olacak şekilde belirliyor. Bunlardan birisi de sistem gereksinimleri.

Windows 10 için açıklanan sistem gereksinimleri Windows Vista'dan bu yana belirlenmiş olan liste ile aynı ve bu sayede Microsoft giriş seviyesi dizüstü pazarında Chrome OS ile tablet pazarında da Android ile daha rahat rekabet edebilecek.

Windows 10 işletim sistemine yükseltme yapmak isteyen kullanıcılar veya yeni cihazlarında sunmak isteyen üreticiler için gereksinimler; 1GHz saat hızında çalışan PAE, NX ve SSE2 standartlarına destek sunan işlemci, 32-bit sürüm için 1GB, 64-bit sürüm için 2GB RAM, 32-bit sürüm için 16GB, 64-bit sürüm için 20GB depolama kapasitesi, WDDM sürücüsü içeren DirectX 9 destekli grafik kartları şeklinde sıralanabilir.

Windows 10 sürümünün orijinal Windows 8 sürümlerinden ücretsiz yükseltme imkanı sunacağı tahmin edilirken, Windows 7 sürümleri için de 1$ gibi sembolik bir ücret isteneceğina inanılıyor. Gelecek yıl piyasaya çıkacak olan Windows 10 teknik önizleme sürümü de indirmeye sunulmuş durumda.


------

Dünden Bugüne; Windows / 1985/2015

Microsoft’un ilk işletim sistemi MS-DOS’u çıkarmasının üzerinden neredeyse 35 ve ilk Windows’u çıkarmasının üzerinden de 30 yılın geçtiğini fark ettiğimizde Windows’un aslında bilişim teknolojilerinin bugününü ve yarınını şekillendirdiğini de fark ediyoruz.
Dünden bugüne kadar çıkmış olan Microsoft istemci (client) işletim sistemlerini hatırlarsak;

Windows 1.0 ve 2.0, Windows 3.0 ve 3.1,
Windows 95 ve 98, Windows 2000,
Windows ME, Windows XP, Windows 7,
Windows 8 ve 8.1 ve (Windows 10)

Yukarıda sıralanan işletim sistemleri arasında Windows 98 ve Windows XP efsaneler arasında yerini alan, belki de bugün birçok kişiye bilgisayar kullanmayı sevdiren, hatta bilişim sektörüne girmelerini düşündüren teknolojilerden biri olduğu söylenebilir.
 

Ekli dosyalar

  • windows-10-spartan.jpg
    windows-10-spartan.jpg
    74.1 KB · Görüntüleme: 48
  • 51d71b14-02a2-45da-b24e-a9df99e7ebfc_800(1).jpg
    51d71b14-02a2-45da-b24e-a9df99e7ebfc_800(1).jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

Linux

Destek Ekibi!
Yönetici
Administrator
Katılım
11 Nis 2014
Mesajlar
303
Tepkime puanı
19
Puanları
18
Microsoft yıllardır bir iyi bir kötü işletim sistemi çıkartıyordu. Windows 8 beklenilen performansı verememişti sırada iyi işletim sistemi var. Kararlı sürümü merakla bekliyorum :)
 

E-Dünyanın Kablosuz İnternet Hizmetleri Donanım Günlüğüne Hoşgeldiniz.

KablosuzNet Hakkında!

Kablosuz İnternet 🇹🇷 Destek Forumu, Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir."Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

KablosuzNet Bilgilendirme!

Kablosuz İnternet 🇹🇷 Destek Forumunda, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek, Tüm Yasal Sorumluluk 'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!

KablosuzNet - Benzer Konular Listesi Kategoriler Tarih
işlemci Bilgisayar Dünyasından Yeni Haberler 3 2K

KablosuzNet - Benzer Konular Listesi

Üst